Košík je prázdný.

Nákupní košík je prázdný.

zpětvytisknout

ARCHIVACE DAT A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
pro personalisty a mzdové účetní

LIKVIDACE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

LIKVIDACE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

obsah

  • Archivace dat
    • Právní předpisy
    • Evidence, uchovávání a vyřazování dokumentů
    • Základní pojmy – dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv
      • Archivace digitální a analogová
      • Archivace dat jiným subjektem za úplatu
      • Ohlašovací povinnosti vůči OSSZ při ukončení činnosti zaměstnavatele
    • Spisová služba – pro veřejnoprávní původce – velmi stručně

 

      • Archivační lhůty všech dokladů v rámci mzdové a personální agendy včetně odkazů na právní předpisy, např.
        • Mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech
        • Účetní záznamy, doklady o srážkách ze mzdy, záznamy o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, výplatní pásky, rekapitulace mezd, atd.
        • Archiválie – dokumenty uvedené v přílohách č. 1 a 2  zákona č. 499/2004 Sb.
    • Ochrana osobních údajů ve mzdové a personální oblasti
      • Definice pojmů – osobní údaj, citlivý údaj, správce údajů, zpracovatel, pověřenec
      • Kdo musí mít pověřence
      • Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný
      • Povinnosti při zpracování osobních údajů
      • Souhlas uchazeče o zaměstnání zařazeného do databáze potenciálních zaměstnanců se zpracováním osobních údajů
      • Souhlas zaměstnance se zpracováním osobních údajů
      • Vnitřní předpis o osobních údajích
      • Záznam o instruktáži o osobních údajích
      • Neoprávněné požadavky subjektu údajů
      • Předávání osobních údajů OSSZ
      • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
      • Záznamy o zpracování
      • Likvidace osobních údajů
      • Správce a zpracovatel
      • Smlouva o ochraně os. údajů mezi správcem a zpracovatelem a její náležitosti
      • Úřad pro ochranu osobních údajů – dozorový úřad
      • Přestupky, správní delikty
      • Kamerový systém
      • Archivace dat a jejich ochrana
      • Osobní dotazníky
      • Inzerát a osobní údaje uchazeče o místo
      • Osobní spis a jeho obsah
    • Dotazy účastníků
Lektor

Ing. Růžena Klímová

specialistka a konzultantka mzdového účetnictví

Místo

PRAHA

učebna Studia W, Karlovo náměstí 3, 1. patro, Praha 2

Datum kurzu: 23. října 2020

Čas kurzu: 9-14 hod.

Kód kurzu: P106

Kategorie kurzu: Mzdové účetnictví

Poptat jako firemní kurz

Další kurzy lektora:

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2021

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  25. ledna 2021, 9-14 hod.

Místo: ONLINE seminář       Kód: O145B

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2021

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  15. února 2021, 9-14 hod.

Místo: ONLINE seminář       Kód: O145C

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2021

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  15. února 2021, 9-14 hod.

Místo: PRAHA       Kód: P145C

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)