Košík je prázdný.

Nákupní košík je prázdný.

zpětvytisknout

ARCHIVACE DAT A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
pro personalisty a mzdové účetní

LIKVIDACE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

LIKVIDACE OSOBNÍCH ÚDAJŮ

obsah

  • Archivace dat
    • Právní předpisy
    • Evidence, uchovávání a vyřazování dokumentů
    • Základní pojmy – dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv
      • Archivace digitální a analogová
      • Archivace dat jiným subjektem za úplatu
      • Ohlašovací povinnosti vůči OSSZ při ukončení činnosti zaměstnavatele
    • Spisová služba – pro veřejnoprávní původce – velmi stručně

 

    • Výběr z ostatních právních předpisů – lhůty pro archivaci dokladů souvisejících se mzdovou a personální agendou
      • Mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech
      • Účetní záznamy, doklady o srážkách ze mzdy, záznamy o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, výplatní pásky, rekapitulace, atd. – doklady, které jsou archiváliemi (příloha č. 1 a 2 k zákonu č. 499/2014 Sb.)
  • Ochrana osobních údajů ve mzdové a personální oblasti
    • Definice pojmů – osobní údaj, citlivý údaj, správce údajů, zpracovatel, pověřenec
    • Kdo musí mít pověřence
    • Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný
    • Povinnosti při zpracování osobních údajů, Souhlas uchazeče o zaměstnání se zpracováním osobních údajů, Souhlas zaměstnance se zpracováním osobních údajů
    • Vnitřní předpis o osobních údajích
    • Záznam o instruktáži o osobních údajích
    • Neoprávněné požadavky subjektu údajů
    • Předávání osobních údajů OSSZ
    • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
    • Záznamy o zpracování
    • Likvidace osobních údajů
    • Správce a zpracovatel
    • Smlouva o ochraně os. údajů mezi správcem a zpracovatelem a její náležitosti
    • Předávání údajů do ciziny
    • Úřad pro ochranu osobních údajů – dozorový úřad
    • Přestupky, správní delikty
    • Kamerový systém
    • Archivace dat a jejich ochrana
    • Osobní dotazníky
    • Inzerát a osobní údaje uchazeče o místo
    • Dotazy účastníků
Lektor

Ing. Růžena Klímová

specialistka a konzultantka mzdového účetnictví

Místo

PRAHA

učebna Studia W, Karlovo náměstí 3, 1. patro, Praha 2

Datum kurzu: 18. října 2019

Čas kurzu: 9-14 hod.

Kód kurzu: P114

Kategorie kurzu: Mzdové účetnictví

Poptat jako firemní kurz

Další kurzy lektora:

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2020

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  5. prosince 2019, 9-14 hod.

Místo: PRAHA       Kód: P117B

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2020

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  13. ledna 2020, 9-14 hod.

Místo: PRAHA       Kód: P147A

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)

Změny ve mzdovém účetnictví v roce 2020

Lektor:  Ing. Růžena Klímová

Datum:  24. ledna 2020, 9-14 hod.

Místo: PRAHA       Kód: P147B

Cena: 1 900 Kč  (s DPH 2 299 Kč)